Pro začátek trochu tradice

Asi těmi nejvíce profláklými cupcaky jsou ty čokoládové a  vanilkové. Chutnají všem, vypadají hezky a nedá se na nich vlastně nic zkazit. Ukážu vám tedy recepty, které se vlastně liší jenom druhem pudingu, ze kterého dělám krém.


Těsto:
125 gramů prosáté hladké mouky
1 vrchovatá lžíce kakaa
půl lžičky prášku do pečiva
půl lžičky soli
57 gramů změklého másla
150 cukr krystal
1 vajíčko
vanilkový extrakt dle chuti
120 ml mléka
3 lžičky octa
půl lžičky jedlé sody

Ze všeho nejdříve zamícháme 2 lžičky octa a mléko. Pozor, jenom dvě lžičky octa, tu třetí si schováme na konec:). Necháme odstát a mezitím smícháme suché ingredience, tedy prosátou mouku, kakao, kypřící prášek a sůl. V druhé míse vyšleháme máslo do pěny, do něj přidáme cukr, znovu šleháme. Nakonec přidáme vajíčko. Střídavě, za malých otáček, přidáváme sypké suroviny a podmáslí tak, aby sypká směs byla poslední. Jako poslední smícháme lžičku octa a jedlé sody a můžeme plnit košíčky, které dáme péct do vyhřáté trouby. Stupně se liší podle typu trouby, já tu naší nastavuji na 175 stupňů.

Krém:
Vanilkový / Čokoládový puding
200 ml mléka
125 gramů másla
100 gramů cukr moučka
100 gramů hořká / bílá čokoláda

Podle druhu krému, který chceme dělat, vybereme puding a ten uvaříme dle návodu ve 200 ml mléka. Bude hodně hutný. V míse vyšleháme cukr a máslo, ke kterým po vychladnutí přišleháme puding. Nakonec rozpustíme čokoládu a vmícháme do krému.

A to je všechno, cupcakes můžete ozdobit dle chuti a podáváme:).

CONVERSATION

0 komentářů:

Okomentovat

Back
to top