Snickers cupcakes

Ano, je to tak. I tahle sladká tyčinka s oříšky se dá přetransformovat do podoby roztomilého dortíčku a upřímně - výsledek je mnohem chutnější než samotná tyčinka. Na tento recept je potřeba si udělat karamelovou omáčku a na její recept máte odkaz ZDE. Tak jdeme na to:).

Těsto:
42 gramů kakaa
95 gramů hladké mouky
půl lžičky jedlé sody
lžička prášku do pečiva
1/4 lžičky soli
2 vejce
75 gramů cukr krystal
75 gramů třtinový cukr
80 ml kokosového oleje (rozpuštěného)
2 lžičky vanilkového extraktu
120 ml podmáslí (lze nahradit 120 ml mléka a 2 lžičkami octa, nechat odstát alespoň 15 minut)

Postup:
Předehřejeme si troubu a vyložíme formu papírovými košíčky. Poté smícháme kakao, mouku, sodu, pečící prášek a sůl. Ve druhé nádobě vyšleháme vejce, oba cukry, olej a vanilkový extrakt do hladka. Přisypeme půlku suchých ingrediencí a mícháme, dokud se vše nespojí. Potom přilejeme půlku podmáslí a opět mícháme, přisypeme suché ingredience a opakujeme s podmáslím. Těsto bude tekuté, naplníme jím košíčky do půlky a dáme péct, přibližně na 20 minut, kontrolujeme špejlí.

Krém:
75 gramů změklého másla
250 gramů jemného arašídového másla
90 gramů cukr moučka
80 gramů 40% smetana ke šlehání
1 lžička vanilkového extraktu

Ozdobení:
karamelová omáčka
2 tyčinky Snickers

Postup:
Máslo vyšleháme do pěny, poté přidáme arašídové máslo a šleháme, dokud se vše hezky nespojí. Přidáme cukr, šlehačku, vanilkový extrakt a sůl. Nejdříve šleháme na nízké otáčky asi 20 vteřin, poté přidáme na nejvyšší výkon a šleháme přibližně minutu. Cupcaky ozdobíme nakrájenými tyčinkami a karamelem a sníme dříve než ostatní:).






CONVERSATION

0 komentářů:

Okomentovat

Back
to top